Hematit Taşı Özellikleri

Hematit Taşı Özellikleri

Hematit Taşı Özellikleri

Hematit dünya genelinde bulunda da en fazla Brezilya, Kanada, Güney Amerika, Çin, İngiltere, Almanya’da çıkarılır. Kök çakra üzerinde olumlu etkisi vardır. Bedendeki negatif elektriği atar ve bedeni güçlendirir. Kan ile ilgili rahatsızlıklarda faydalı bir taştır. Ayrıca kanı temizler ve kansızlığa da iyi gelir.

Eski çağlardan beri bu taştan faydalanılmaktadır. Taşın kullanımına dair bulgular tarih öncesine yani onbinlerce yıl öncesine kadar dayanmaktadır. O çağlarda takı, aksesuar ve tılsım olarak kullanılmıştır. Günümüzde de takı olarak kullanılırken sağlık açısından en çok bel soğukluğuna iyi geldiği inancıyla kullanılmaktadır.

Kan ile ilgili rahatsızlıklara iyi geldiği için Kan taşı olarak ta adlandırılan hematit “Kantaşı” isimli diğer doğal taş ile karıştırılmamalıdır. Hematit, içerdiği diğer minerallerden ötürü farklı renkler de bulunur. Pigment olarak ta kullanılan Hematit, çelik üretiminde de kullanılan demir oksit mineralidir.

 

Hematit Taşı Faydaları

 

  • Bel soğukluğuna karşı etkilidir.
  • Dalağın düzgün çalışmasını sağlar.
  • Kan dolaşımı üzerinde pozitif etkisi vardır.
  • Mafsal romatizmalarına karşı faydalıdır.
  • Saçların daha gür çıkmasını sağlar.
  • Hafızayı kuvvetlendirir.
  • Karar verme güçlüğü çeken kişilere iyi gelir.
  • Stresi azaltır, enerji ve canlılık verir.

 

 

Hematit Taşı Temizliği ve Bakımı

 

Hematit’in sert görünümünün ardında ne kadar narin olduğundan bahsetmiştik. Bu sebeple temizleme işlemi yapılırken oldukça nazik davranılmalı. Özellikle ince kesimli taşlar kolaylıkla kırılabilir. Nemli bir bez ile silerek taşınızı parlatabilir ve temizleyebilirsiniz. Taşınızı düşürmemeye özen gösterin ve kullanmadığınız zamanlarda açıkta bırakmak yerine bir kese içerisinde saklamaya özen gösterin.

 

 

Etiketler: #hematittaşıfaydaları #hematitbileklik #hematitdoğaltaş #hematittasi #doğaltastaki #dogaltasbileklik #hematitbracelets #hematitestones #doğaltaş #dogaltas #dogaltaslarlasifa #papido #takıtasarım
Temmuz 22, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı